آلو بخارایی و بررسی برخی از خواص مهم آن
آلو بخارایی نوعی میوه بسیار خوشمزه و لذیذ است که به خانواده آلوها تعلق دارد. این میوهها از گیاهانی به اسم Prunus spinosa به دست می آیند. از دیگر نامهای آلو بخارایی میتوان به مواردی مانند گوجه وحشی، آلوچه و هلاله اشاره کرد. گیاه شناسان اعتقاد دارند که قسمتهای مرکزی اروپا به عنوان زیستگاه بومی این گونه آلو شناخته میشود. با این حال آلو بخارایی به صورت پراکنده در آمریکا، استرالیا و بخشهایی از آسیا نیز یافت میشود. در حال حاضر از اسپانیا و ایتالیا به عنوان بزرگترین کشورهای تولید کننده این گونه آلو یاد میشود. اگر دوست دارید بیشتر با خواص و ویژگیهای آلو بخارایی آشنا شوید، با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.
توضیحات بیشتر در ادامه مطلب
خواص آلو بخارایی
یکی از دلایلی که باعث میشود آلو بخارایی را در لیست رژیم هفتگی خود قرار دهید، وجود داشتن طیف وسیعی از ویتامینها مانند ویتامین A، C، E و K در آن است. علاوه بر تحقیقات نشان میدهد که این گونه آلو حاوی تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B6 و فولات نیز میباشد. آهن، پتاسیم، سدیم، و کلسیم از جمله مهمترین عناصر معدنی موجود در آلو بخارایی هستند. شما با مصرف 100 گرم از این میوه، 71 کالری و 18 گرم کربوهیدرات دریافت میکنید. تقریباً نمیتوان میوهای را پیدا کرد که چنان تنوعی در مواد معدنی و آلی داشته باشد، از همین رو، آلو بخارایی از نظر غذایی ارزش به شدت بالایی دارد
جلوگیری از صدمات کبد
مشاهدات حاکی از این است که این میوه به تولید دو آنزیم ضروری در کبد از جمله مینوترانسفراز (ALT) کمک کند. دانشمندان میدانند که این آنزیم مسئول تجزیه غذا در بدن است. هنگامی که به کبد آسیب وارد میشود، سطح ALT را در خون افزایش پیدا میکند که این هم در نوبه خود سطح خون را بالا میبرد. آلو بخارایی در تنظیم این آنزیم کمک میکند و در نتیجه باعث افزایش سلامت کبد میشود. همچنین شرایطی مانند هپاتیت را درمان میکند.
منبع: آسان طب