نقش نشاستهی ساگو جهت تقویت سلامتی بدن
ساگو نوعی نشاسته است که آن را از مغز میوه نخل آسای یا ساقه درخت نخل به دست میآورند. این نشاسته که رنگی سفید و مایل به خاکستری دارند، این روزها در بسیاری از صنایع استفاده میشود. برای اولین بار مردم کشور گینه نو و جزایر مولوکو، ساگو را تهیه کردند. ساگو در زبان محلی گینهای به معنی پودر سفید میباشد. به مرور زمان این ماده به سراسر دنیا منتقل شد به طوری که شما میتوانید آن را به راحتی از مغازههای عطاری تهیه کنید. غذاهای محلی بسیاری در استانهای جنوبی ایران مانند خوزستان با استفاده از این ماده پخته میشوند. اگر دوست دارید بیشتر با خواص و ویژگیهای این ماده آشنا شوید، ما را در ادامه این مقاله همراهی کنید.
توضیحات بیشتر در ادامه مطلب
خواص ساگو
از این نشاسته به دلیل داشتن طیف گستردهای از مواد معدنی و ترکیبات ارگانیک یاد میشود. ساگو سرشار از کربوهیدرات میباشد (مانند سایر مواد نشاسته دار) به همین دلیل است که این نشاسته یک غذای عالی برای کشورهایی که از سو تغذیه رنج میبرند، محسوب میشود چرا که میتواند انرژی زیادی را برای بدن تأمین کند. آهن، پتاسیم، روی و کلسیم، از مهمترین عناصر تشکیل دهنده این نشاسته به حساب میآیند. تحقیقات نشان میدهد که این ماده یک منبع عالی برای دریافت ویتامینهای خانواده B و اسید فولیک نیز به شمار میرود.
افزایش انرژی
یکی از دلایلی که این نشاسته را یک ماده غذایی عالی برای کشورهای فقیر در نظر میگیرند این است که میتواند سطح انرژی قابل قبولی را در بدن ایجاد کند چرا که همان طور گفته شد، در ساگو مانند دیگر نشاستهها، کربوهیدرات وجود دارد. 300 واحد کالری در 100 گرم از این نشاسته وجود دارد که میتواند انرژی لازم برای یک پیاده روی یک ساعتی را فراهم کند. در سالهای اخیر، سازمان حمایت از حقوق بشر، مزرعههای زیادی را به منظور تهیه ساگو کافی برای کشورهای نیازمند، ایجاد کرده است. علاوه بر این، حضور روی در این ماده باعث افزایش متابولیسم نیز میشود.
منبع: آسان طب