نکات مهم در خصوص مصرف قرص آملودیپین Amlodipine
یکی از عارضه های شایع در زندگی ماشینی و بی تحرک امروزی بروز فشارخون بالا در افراد است که به جرأت می توان گفت از هر ۴ نفر در جهان ۱ نفر به این بیماری مبتلا می باشد. فشارخون بالا علاوه بر اینکه به خودی خود حال بیمار را دگرگون می کند باعث مشکلات قلبی نیز می شود. قرص آملودیپین (Amlodipine) یکی از مهمترین و پرمصرفترین داروهای کاهش فشارخون بالا و تسکین درد قلبی می باشد. البته دلایل دیگری نیز ممکن است وجود داشته که پزشکتان این دارو را برای شما تجویز کند مثلا برای کاهش تپش قلب. در ادامه ی مطلب با مشخصات و عملکرد قرص آملودیپین بیشتر آشنا شوید.
توضیحات بیشتر در ادامه مطلب
اطلاعات کاملی از قرص آملودیپین
قرص آملودیپین به طور کلی مسدود کننده ی کانال های کلسیمی است و از ورود کلسیم به داخل غشای سلولی جلوگیری می کند. این عمل (مسدود کردن کانال های کلسیمی درون غشای سلولی) باعث کاهش مقدار کلسیم در سلول های قلب و رگ های خونی می شود و در نتیجه ضربان قلب را کندتر می کند و به گشادشدن رگ ها کمک می کند. همین امر باعث کاهش فشارخون، افزایش جریان خون داخل رگ ها و کاهش فشار روی قلب می شود. قرص آملودیپین با توجه به شرایط و بیماری فرد در دوزهای متفاوتی تجویز می شود اما به طور کلی برای درمان آنژین صدری، آنژین پایدار مزمن و آنژین وازواسپاستیک، مصرف ۵ تا ۱۰ میلی گرم در روز و در درمان فشارخون بالا مصرف ۵ تا ۲۵ میلی گرم در روز (با توجه به وزن بیمار) متناسب می باشد که پزشک ممکن است هر ۲ هفته یکبار متناسب با تحمل فرد دوز دارو را تغییر دهد. بهترین زمان مصرف قرص آملودیپین روزی یکبار و پیش از صبحانه می باشد. آملودیپین به صورت قرص های ۵ تا ۱۰ میلی گرمی در بازار موجود است.
عوارض جانبی و تداخلات دارویی
عوارض جانبی این دارو کم است اما اگر هر یک از عوارض نادر زیر را مشاهده کردید بهتر است مصرف این دارو را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.
√ درد قفسه سینه
√ خس خس سینه یا تنگی نفس
√ فشارخون سیستولی (عدد بزرگتر فشارخون) کمتر از ۹۰ میلی متر جیوه
منبع: آسان طب