شرایط نگهداری و کاشت درخت گردو از سیر تا پیاز
انواع مختلفی از درخت گردو وجود دارد اما دستور العمل کاشت این گونهها تقریبا یکسان است، به دلیل وجود انواع مختلفی از این گیاه و تفاوت در برابر آفات و بیماریها، بهترین گزینه نوع آجیلی این گیاه است، درختان گردو آجیلهای خوش طعم و چوب با دوامی دارند. آجیل دهی درخت گردو ممکن است 10 سال بطول انجامد و همچنین برای داشتن الوار مناسب از تنهی درخت به 30 سال زمان نیاز دارید. اگر میخواهید در باغچهی خانه خود یک درخت گردو داشته باشید بهتر است قبل از هر اقدامی بدانید که گردو همسایهی خوبی برای درختهای اطراف خود نیست، این گیاه مواد شیمیایی از خود تولید کرده و این مواد را از طریق ریشه به خاک منتقل میکند که باعث میشود گیاهان نزدیک درخت خشک شوند. برای مثال درخت کاج در نزدیکی درخت گردو رشد نمیکند و خشک میشود، سبزیها و گوجه فرنگی نیز در نزدیکی این گیاه خشک میشوند.
توضیحات بیشتر در ادامه مطلب
کاشت درخت گردو و آماده سازی خاک
گیاه را در شیب تند و دامنهی تپهها نکارید، برای کاشت درخت گردو مجله پزشکی آسان طب به شما همراهان گرامی توصیه میکند که نهال را در فاصلهی 90 سانتیمتری سطح زمین بکارید. خوب است قبل از کاشت نهال در پایینتر از سطحی که اقدام به گذاشتن نهال در زمین میکنید مقداری کمپوست بریزید، سطحی که کمپوست را قرار میدهید باید از سطحی که ریشهی نهال را در آن میگذارید، بزرگتر باشد. بر روی کمپوست کمی خاک بریزید و بعد از آن نهال را بر روی آن در گودال قرار دهید، قطر گودال حداقل دو برابر نهال باشد. فضای اطراف نهال بهتر است از علفهای هرز پاکسازی شود همچنین از فشرده شدن خاکی که نهال در آن کاشته میشود جلوگیری کنید.
آبیاری درخت گردو
همهی گیاهان در ابتدای کاشت نیاز به آبیاری بیشتر و منظم دارند، درخت گردو هم در ابتدای رشد نیاز به آبیاری منظم و بیشتری دارد. در دو سال اول هفتهای یک بار آبیاری برای گیاه کافی است، با رشد درخت نیاز آن به آب هم کمتر میشود ولی اجازه ندهید خاک گیاه خشک شود، در هنگام آبیاری دقت کنید آبیاری بیش از نیاز میتواند برای گیاه آسیب زننده باشد. بعد از دو یا سه سال درخت نیاز به آبیاری ندارد و فقط لازم است در فصلهای گرم سال هر ماه دو یا سه بار به درخت آب بدهید.
منبع: آسان طب