انواع مختلف کور رنگی و علت ایجاد آن
کور رنگی یک اختلال ارثی بوده که در آن فرد قادر به تشخیص یک یا چند رنگ نخواهد بود. اکثر افرادی که به کور رنگی مبتلا هستند در تشخیص رنگ سبز و قرمز دچار مشکل میشوند. عدم توانایی در تشخیص رنگ زرد و آبی نیز میتواند مشکلساز شود اما این نوع از کور رنگی کمتر رایج است. وضعیت این بیماری از خفیف تا شدید متفاوت است. اگر فرد به طور کامل دچار کور رنگی باشد به آن achromatopsia گفته شده و تنها دو رنگ سیاه و سفید را میبیند، اما این وضعیت به ندرت رخ میدهد.
توضیحات بیشتر در ادامه مطلب
معرفی و بررسی علائم کور رنگی
شایعترین نشانه کور رنگی، تغییر دید در فرد است، برای مثال ممکن است فرد در تشخیص دو رنگ قرمز و سبز دچار مشکل شده و رنگها روشنایی قبل را برای فرد نداشته باشند. مشکل کور رنگی اغلب در سن جوانی ظاهر شده و در بعضی افراد ناشناخته است، زیرا آنها یک رنگ خاص را به اشیاء مرتبط نسبت میدهند. به عنوان مثال، آنها میدانند که رنگ چمن سبز است، از این رو آن را سبز میبینند. اگر علائم بسیار خفیف باشد، ممکن است فرد متوجه نشود که دچار کوررنگی شده است. در صورتی که به این بیماری مشکوک هستید، حتما به پزشک مراجعه کنید، زیرا آنها قادر هستند تشخیص ابتلا به این وضعیت را تایید کنند و سایر مسائل مشابه را رد نمایند. به گزارش مجله پزشکی آسان طب اکثر افرادی که کور رنگ هستند، رنگهای نامبرده شده زیر را به جای رنگ قرمز، سبز و آبی سیر مشاهده میکنند:
- زرد
- خاکستری
- بژ
- آبی
ابتلا به کور رنگی در طول زندگی
ابتلا به این وضعیت در طول زندگی، قابل پیشرفت بوده و به طور مساوی بر مردان و زنان تاثیر میگذارد. بیماریهایی که به عصب بینایی یا شبکیه چشم آسیب میزنند ممکن است منجر به کوررنگی شوند، به همین دلیل اگر تغییراتی در دید خود احساس کردید باید حتما به پزشک مراجعه نمایید، زیرا ممکن است ناشی از یک مسئله جدیتر باشد.
منبع: آسان طب