آشنایی با مهمترین خواص گندم خراسان
گندم خراسان یکی از باستانیترین انواع غلات است که با نام کاموت نیز شناخته میشود. اعتقاد بر این است که این گندم برای اولین بار در خراسان (ایران و افغانستان امروزی) کاشت میشده است. این گونه اندازهای دو برابر دیگر گندمها دارد و طعم آن نیز بسیار بهتر میباشد. گندم خراسان در سال 1949 به آمریکا صادر شد اما چندان مورد استقبال قرار نگرفت اما 28 سال بعد، دو کشاورز تحقیقات گستردهای بر روی خواص و عوارض جانبی این گونه انجام دادند و به همین دلیل، گندم خراسان در آمریکا بسیار رایج شد. ما در این مقاله سعی میکنیم شما را با برخی از مهمترین خواص و فواید درمانی این گندم بیشتر آشنا کنیم.
توضیحات بیشتر در ادامه مطلب
خواص گندم خراسان
تحقیقات انجام شده نشان میدهد که مصرف این گندم میتواند بر روی بسیاری از ویژگیهای سلامتی تأثیر بگذارد. در گندم خراسان ترکیبات معدنی و طبیعی بسیاری وجود دارند که از میان مهمترین آنها میتوان به مواردی مانند کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، پتاسیم، سدیم، روی، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B6، فولات، ویتامین A، ویتامین E و فیبرهای رژیمی اشاره کرد. در کمتر مادهای میتوانید چنین ترکیبات و عناصری با ارزشی را پیدا کنید. علاوه بر این، جالب است بدانید که گندم خراسان به عنوان یکی از مهمترین منابع اسیدهای چرب امگا 3 به شمار میرود. به همین دلیل است که در سالهای اخیر سرانه مصرف این غله 4 برابر شده است.
کاهش وزن
این موضوع نیز دوباره ریشه در فیبرهای رژیمی دارد. بسیاری از دانشمندان باور دارند که بهترین غذاها برای کاهش وزن موادی هستند که در خود فیبرهای رژیمی دارند. جالب است بدانید که فیبرها به شدت دیر هضم هستند. این بدان معنی است که وقتی شما از آنها استفاده میکنید، تا ساعتها احساس گرسنگی نمیکنید. این موضوع باعث میشود تا کمتر غذا بخورید. مشاهدات حاکی از این است که مصرف 100 گرم گندم خراسان میتواند شما را تا 12 ساعت سیر نگه دارد. علاوه بر این، آهن موجود در این گندم نیز میتواند سرعت متابولیسم در شما را بهبود ببخشد.
منبع: آسان طب