موانع لاغری و کاهش وزن را بشناسیم
در مسیر کاهش وزن و لاغری عوامل بسیاری در پیشرفت یا پس رفت این هدف تاثیرگذار هستند. به طور ساده تر این گونه نیست که تا تصمیم گرفتید لاغر شوید بدون هیچ مشکلی این خواسته عملی شود. موانع بسیاری مانند موانع ذهنی لاغری مثل عدم آمادگی ذهنی، موانع تغذیه ای مثل هله هوله خوردن و غیره در این مسیر پیش می آید. کسانی که با تمرکز بر خواسته ی خود، رعایت برنامه ی منظم غذایی و ورزشی و در نهایت غلبه بر موانع لاغری این مسیر را طی می کنند می توانند از رسیدن به هدف هم لذت ببرند. در این مطلب ما برای شما عزیزان چند نمونه از موانع لاغری در حیطه ی تغذیه را معرفی می کنیم و به شما یاد می دهیم که چگونه از این موانع لاغری گذر کنید.
توضیحات بیشتر در ادامه مطلب
رژیم ندارم ولی کم میخورم
گفتن این جمله می تواند برخورد با مهمترین موانع لاغری محسوب شود! برخی از افراد به اشتباه تصور می کنند رژیم غذایی یعنی فقط کم خوردن و یا نخوردن. برنامه ی غذایی یعنی رساندن مواد غذایی مورد نیاز به بدن از جمله درشت مغذی ها، ویتامین ها و مواد معدنی اما به اندازه ی کافی و در زمان مناسب. شاید برای کسی که قصد ایجاد تغییر در وضعیت جسمانی خود ندارد، الزامی برای خوردن از جمله محدود کردن مصرف غذاهای پرچربی، پرشکر و پرنمک و مصرف بیشتر میوه ها و سبزیجات کافی باشد اما وقتی تصمیم دارید از وزن چربی های بدن خود کم کنید، مسأله کمی متفاوت می شود. در این حالت تمام موارد موجود در برنامه ی غذایی شما باید حساب شده و برنامه ریزی شده باشند. اینکه چه مقدار کالری دریافت کنید، این کالری ها را از کدام مواد غذایی دریافت کنید و کدام نوع از مواد غذایی را در چه زمان هایی و به چه اندازه هایی مصرف کنید، نقش عمده ای در موفقیت شما خواهد داشت. وقتی یک برنامه ی مدون و مشخص نداشته باشید رعایت تمام این موارد بسیار دشوارتر خواهد شد و احتمال موفقیت شما در مبارزه با چاقی کاهش خواهد یافت. وقتی از یک برنامه ی غذایی مشخص پیروی نکنید ممکن است یک روز ۱۰۰۰ کالری کمتر از حد نیاز دریافت کنید، یک روز ۱۵۰۰ کالری بیشتر، که در هر دو مورد ضرر کرده اید. بنابراین حتما سعی کنید یک برنامه ی غذایی مکتوب داشته باشید. حتی اگر این برنامه توسط خود شما تدوین شده باشد. عدم وجود برنامه غذایی مکتوب کاهش وزن را دشوار تر می کند.
زیاده روی در مصرف غذاهای سالم و مفید
شاید گمان می کنید چون یک ماده ی غذایی مجاز است و در برنامه ی غذایی شما وجود دارد، میزان مصرف آن اهمیتی ندارد. شاید هم به اشتباه مربی یا مشاور به شما توصیه کرده است که از فلان ماده ی غذایی هر قدر میخواهی بخور. مثلا برخی افراد خود را در مصرف مرغ یا سفیده ی تخم مرغ آزاد می پندارند، برخی مشاوران مصرف میوه را به هر میزان مجاز می دانند، یا در برخی رژیم های غذایی عباراتی چون: مصرف لبنیات محدودیتی ندارد، سوپ به میزان دلخواه و میان وعده آجیل آزاد دیده می شوند، برخی افراد هم گمان می کنند روغن های گیاهی مثل روغن زیتون را به مقدار نامحدود می توانند مصرف کنند.
منبع: آسان طب