بهبودی و سلامتی

سلامتی شما هدف ماست

بهبودی و سلامتی

سلامتی شما هدف ماست

داروی مدافینیل Modafinil و بیماری نارکولپسی

يكشنبه, ۱۵ مهر ۱۳۹۷، ۱۱:۴۸ ق.ظ | Dr bahar | ۰ نظر

حمله ی خواب (نارکولپسی) یک اختلال در سیستم عصبی است که با ایجاد حالت خواب آلودگی و به خواب رفتن بدون کنترل در طول شبانه روز پدیدار می شود. معمولا افراد بین ۱۰ تا ۲۵ سالگی به بیماری خود، آگاه می شوند. نارکولپسی میل ناگهانی و بدون کنترل به خواب در زمان بیداری می باشد. معمولا افرادی که از این بیماری رنج می برند با هیجانات شدید و استرس دچار گرفتگی ماهیچه می شوند و ممکن است به فلج خواب نیز دچار گردند. این بیماری بسیار نادر است و از بین هر ۲۰۰۰ نفر ۱ نفر به آن مبتلا می باشد. داروی مدافینیل (Modafinil) یک نوع محرک است که برای افزایش هوشیاری و کاهش خواب آلودگی در فرد استفاده می شود. به نظر می رسد که مصرف داروی مدافینیل برای افراد مبتلا به نارکولپسی بسیار اثربخش بوده است. در ادامه ی این مطلب از مشخصات و عملکرد داروی مدافینیل بیشتر صحبت می کنیم.

داروی مدافینیلتوضیحات بیشتر در ادامه مطلب

مشخصات داروی مدافینیل

داروی مدافینیل (Modafinil) با نام تجارتی و اختصاری Provigil در داروخانه ها و مراکز فروش دارو به چشم می خورد. اخیرا با خواص بیدار کننده، اما با روش عمل متفاوت از مقلدهای سمپاتیک سنتی به نام مدافینیل (پروویژیل) برای درمان نارکولپسی تولید شده است. این دارو در دسته IV دارویی قرار دارد که دلیل آن فقدان شواهد ایجاد تحمل یا سوء مصرف در تعدادی از مطالعات می باشد و به دلیل شباهت بعضی از اثرات بالینی داروی مدافینیل با داروهای مقلد سمپاتیک سنتی در این دسته دارویی در نظر گرفته می شود. داروی مدافینیل یک فرآورده راسمیک می باشد که نیمه عمر ایزومر چپ گردان آن، سه برابر طولانی تر از ایزومر راست گردان آن است و نیمه عمر آن حدودا ۱۰-۱۱ ساعت پس از دوزهای متعدد می باشد.

موارد کاربردی داروی مدافینیل

داروی مدافینیل

بر اساس گزارش مجله پزشکی آسان طب و بر اساس پژوهش های انجام شده، داروی مدافینیل علاوه بر درمان نارکولپسی در درمان آپاتی (مجزا از افسردگی) یک فرد مسن نیز مفید بوده است. در ضمن مطالعه ی کنترل شده روی ۳۰۰ بیمار مبتلا به افسردگی مقاوم، اثر تقویتی مدافینیل را نشان داده است. هم چنین  این دارو در درمان خستگی و خواب آلودگی در طی درمان افسردگی با SSRIها نیز مفید می باشد.

منبع: آسان طب

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی