بیماری انگشت ماشه ای و روشهای درمان آن
انگشت ماشه ای (trigger finger) حالتی است که فرد را متوجه حساسیت و درد مینماید زیرا تاندونهایی که وظیفه تکان دادن انگشتان شما را بر عهده دارند، در این بیماری ملتهب میشوند. این وضعیت بر روی یک یا چند تاندون دست تاثیر گذاشته و موجب خم شدن انگشت میشود. در بیماری انگشت ماشه ای انگشتان فرد به هنگام خم شدن قفل شده و موجب درد میگردند. این وضعیت میتواند یک انگشت و یا بیش از یک انگشت را تحت تاثیر خود قرار داده و ممکن است در هر دو دست نیز به وجود آید، البته در دست راست شایعتر میباشد و ممکن است به این دلیل باشد که اکثر افراد راست دست هستند. زمانی که این شرایط در انگشت شست فرد ایجاد شود به آن شست ماشه ای گفته میشود. در نوع مادرزادی این بیماری معمولا انگشت شست درگیر خواهد شد.
توضیحات بیشتر در ادامه مطلب
معرفی علائم بیماری انگشت ماشه ای
نشانهها در ابتدا خفیف بوده و با گذشت زمان شدیدتر میشوند. علائم اولیه این بیماری که در میان همه افراد مبتلا به آن مشترک میباشد، شامل موارد زیر خواهد بود:
- دردی مداوم در پایین انگشت شست و یا سایر انگشتها
- اختلال در خم و راست کردن انگشتان دست
- احساس صدای تق به هنگام باز کردن انگشت
- قفل شدن انگشت دست در حالت خمیده و راست نشدن آن
- ایجاد یک فشار و ضربه دردناک به هنگام خم کردن انگشتان دست
- احساس سفتی در انگشتان دست به ویژه در صبح
توجه داشته باشید که این بیماری در صورت عدم درمان به موقع، پیشرفت کرده و علائم آن شدیدتر خواهد شد. علائم معمولا در صبح، بیشتر و دردناکتر میشوند. انگشت هر فرد دارای چندین استخوان کوچک بوده و تاندونها این استخوانها را به عضلات متصل میکنند. به هنگام انقباض یا سفتی عضلات، تاندونها بر روی انگشتان حرکت میکنند، در این میان تاندونهای بلند که تاندونهای فلکسور نامیده میشوند، از ساعد به عضلات و استخوانهای دست گسترش مییابند.
بررسی روشهای تشخیص بیماری انگشت ماشه ای
پزشک معمولا با انجام یک معاینه فیزیکی و برخی پرسشهای ساده در رابطه با تاریخچه پزشکی بیمار، به تشخیص درست دست مییابد. در معاینه فیزیکی، معمولا پزشک انگشتان شما را باز و بسته کرده و محل درد را درمییابد. برای تشخیص این بیماری معمولا نیازی به آزمایش اشعه ایکس یا سایر تستهای تصویربرداری نمیباشد.
منبع: آسان طب