بهبودی و سلامتی

سلامتی شما هدف ماست

بهبودی و سلامتی

سلامتی شما هدف ماست

داروی فنوباربیتال Phenobarbital و کمک به درمان صرع

شنبه, ۱۰ شهریور ۱۳۹۷، ۱۲:۲۷ ب.ظ | Dr bahar | ۰ نظر

ممکن است شما هم در اطرافیان و آشنایان خود با فردی که دچار صرع است و به حمله های تشنجی دچار می شود برخورد کرده باشید. معمولا افرادی که به بیماری صرع مبتلا هستند به فاصله زمانی معینی دچار حمله های تشنجی می شوند و حتی گاهی این حالت در صورت حمله های عصبی نیز در آن ها رخ می دهد. یکی از قدیمی ترین و موثرترینداروهای ضد تشنج و صرع داروی فنوباربیتال می باشد که برای درمان گونه های مختلف صرع و به خصوص در کودکان نیز کاربرد دارد. داروی فنوباربیتال همچنین توسط برخی از پزشکان برای کنترل و درمان اضطراب و پریشانی نیز تجویز می شود. ما تصمیم گرفته ایم در این مطلب از چگونگی عملکرد و تاثیر این دارو بر بیماری صرع بیشتر صحبت کنیم.

داروی فنوباربیتالتوضیحات بیشتر در ادامه مطلب

مشخصات داروی فنوباربیتال

داروی فنوباربیتال (Phenobarbital) که با نام تجاری و اختصاری Gardenal نیز در داروخانه ها و بازارهای آزاد دارو به فروش می رسد را در دسته دارویی ضد تشنج و صرع تقسیم بندی می کنند. همانطور که در مقدمه گفتیم داروی فنوباربیتال یکی از انواع داروهای قدیمی در درمان صرع محسوب می شود که امروزه و با پیشرفت علم پزشکی و کشف داروهای جدید کمتر تجویز می شود اما هنوز هم برخی پزشکان این دارو را مورد استفاده قرار می دهند. جالب است بدانید که در قدیم از این دارو به طور گسترده ای برای خاصیت خواب آوری و درمان اضطراب آن استفاده می شده است و معمولا در درمان بیماری صرع از داروی فنوباربیتال به همراه داروهای ضدتشنج دیگر مثل phenytoin استفاده می شود. این دارو به شکل های قرص، آمپول و محلول برای فروش موجود می باشد و طبق تحقیقات انجام شده بهترین زمان مصرف آن یکبار در شبانه روز و هنگام شب اعلام شده است و دوز مصرفی مجاز آن در روز ۶۰ تا ۱۸۰ میلی گرم مطابق با گفته ی پزشک فرد می باشد.

چگونگی تأثیر داروی فنوباربیتال

داروی فنوباربیتال

داروی فنوباربیتال به سهولت و راحتی از طریق سیستم گوارشی جذب و در کبد متابولیزه می شود و در بافت های بدن و مغز انتشار پیدا می کند که در نهایت از طریق کلیه ها دفع خواهد شد. داروی فنوباربیتال به اثر مهاری گاماآمینوبوتیریک اسید کمک می کند و همزمان اثر تحریکی گلوتامیک اسید را کاهش می دهد و بدین صورت مانع از انتشار امواج عصبی از کانون صرع می شود.

منبع: آسان طب

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی