داروی فنوکسی متیل پنی سیلین مفید در رفع عفونت
عفونت ها از بارزترین و پرپیشامدترین عارضه هایی هستند که هر انسانی را در طول زندگی اش مورد تهاجم قرار می دهد و برای همه ی ما حتما در طول زندگیمان پیش می آید که به انواع عفونت های سیستمی دچار شویم. آنتی بیوتیک ها متداولترین نوع دارو برای درمان عفونت های مختلف به شمار می آیند که سالهاست از کشف آن ها می گذرد و همچنان تجویز آن ها برای این گونه از بیماری ها رایج است. فنوکسی متیل پنی سیلین معروف به پنی سیلین v یکی از انواع آنتی بیوتیک صناعی به شمار می رود که برای عفونت های سبکی مثل عفونت های گوش میانی، انواع عفونت های مجرای تنفسی و لوزه ها کاربرد دارد. احتمالا درباره ی مضرات آنتی بیوتیک ها و مصرف بیش از حد و خودسرانه ی آن که موجب مقاومت بدن به تاثیر این قبیل دارو ها می شود، شنیده اید، به همین دلیل ما تصمیم گرفته ایم در این مطلب از نحوه ی صحیح مصرف و چگونگی عملکرد فنوکسی متیل پنی سیلین بیشتر صحبت کنیم.
توضیحات بیشتر در ادامه مطلب
مشخصات فنوکسی متیل پنی سیلین
فنوکسی متیل پنی سیلین (Phenoxymethylpenicillin) که با نام های تجاری و اختصاری Tenkicin ،Apsin در بازار و داروخانه ها به چشم می خورد را در دسته دارویی آنتی بیوتیک ها طبقه بندی می کنند. این دارو که بنام همان پنی سیلین نیز معروف است در درمان عفونت های بسیاری از جمله عفونت های تنفسی، عفونت گوش خارجی و داخلی، ورم لوزه ها، عفونت حلقی و بیماری های لثه و دندان نیز موثر می باشد. ضمنا بسیاری از پزشکان برای جلوگیری و درمان طولانی مدت تب روماتیسمی نیز از فنوکسی متیل پنی سیلین استفاده می کنند. شایان ذکر است که بر اساس تحقیقات انجام شده این دارو در درمان و پیشگیری از عفونت های تحال نیز کاربرد دارد. باید بدانید که بنابر گفته ی متخصصان خطر بیش از حد مصرف فنوکسی متیل پنی سیلین زیاد نیست و اعتیاد به این دارو هم تقریبا مشاهده نشده است و همچنین برای تهیه فنوکسی متیل پنی سیلین از داروخانه های معتبر حتما باید نسخه پزشک همراه خود داشته باشید.
چگونگی تأثیر فنوکسی متیل پنی سیلین
اگر از این دارو به غلظت مناسب و کافی استفاده شود بر علیه عوامل مخرب در طول ساخت دیواره ی سلولی موکوپپتیدی (ضد باکتری) وارد عمل می شود اما اگر در غلظت پایین و ناکافی از فنوکسی متیل پنی سیلین استفاده شود فقط اثرات ضد باکتری موضعی دارد. اثرات فنوکسی متیل پنی سیلین بعد از گذشت ۱ تا ۲ روز از مصرف، ظاهر می شود و به مدت زمان ۱۲ ساعت هم در بدن انسان دوام خواهند داشت.
منبع: آسان طب