هر آنچه لازم است در رابطه با میتوکندری بدانید
میتوکندری را به عنوان نیروگاه سلولهای بدن میشناسند، آنها از غذایی که ما مصرف میکنیم انرژی مورد نیاز سلولها را تامین میکنند اما باید بدانیم که میتوکندری وظایفی بالاتر از تولید انرژی دارد. تقریبا در تمامی سلولهای انسانی وجود میتوکندری برای زنده ماندن حیاتی میباشد. در این مقاله قصد داریم چگونگی عملکرد این اندامک را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم.
اطلاعاتی در رابطه با ساختار میتوکندری
میتوکندریها کوچک هستند، اندازه آن غالبا بین 0.75 تا 3 میکرومتر بوده و در زیر میکروسکوپ قابل مشاهده نیستند، برخلاف سایر اندامها دارای دو غشاء بیرونی و یک غشاء داخلی میباشد، هر کدام از آنها دارای توابع مختلفی هستند. این اندامک به بخشهای مختلفی تقسیم میشود که هر کدام دارای نقشهای متفاوتی هستند. برخی از مناطق مهم آنها عبارتند از:
√ غشای بیرونی: مولکولهای کوچک میتوانند آزادانه از طریق غشای خارجی عبور نمایند، این بخش بیرونی حاوی پروتئین میباشد.
√ فضای مخروطی: این ناحیه در بین غشاء داخلی و خارجی میباشد.
√ غشاء داخلی: این بخش حاوی پروتئینهایی بوده که دارای چندین نقش میباشند، از آنجایی که در غشاء داخلی بخشی وجود ندارد غالبا هیچگونه نشت مولکولی ندارد. مولکولها فقط میتوانند از درون غشاء داخلی آن هم از طریق کانالهایی خاص انتقال یابند. غشایی به عنوان غشای درونی شناخته میشود که اکثرا ATP را ایجاد نماید.
معرفی DNA مربوط به میتوکندری
با اینکه بیشتر DNA ما در هسته سلولها نگهداری میشود اما میتوکندریها دارای مجموعهای از DNA هستند. بد نیست بدانید که DNA میتوکندری دارای شباهتهای بیشتری نسبت به DNA باکتریایی میباشد. DNA میتوکندری دستورالعملهایی را برای تعدادی از پروتئینها و سایر تجهیزات پشتیبانی سلولی در 37 ژن نگه خواهد داشت.
منبع: آسان طب