سرطانهای سیستم گوارش فوقانی را بیشتر بشناسید
دستگاه گوارش فوقانی مجموعهای از دهان، مری، معده و ابتدای روده باریک است که خوشبختانه اغلب سرطان های سیستم گوارش فوقانی در این محدوده اتفاق میافتد. تومورهای روده باریک اغلب محدود هستند و بدخیم نمیباشند بنابراین پزشکان میتوانند با آندوسکوپی، سرطانهای مری و معده را به موقع تشخیص دهند. در این مقاله قصد داریم به سرطان های سیستم گوارش فوقانی بپردازیم.
سرطان مری یکی از سرطان های سیستم گوارش فوقانی
یکی از شایعترین علائم سرطان مری، گیر کردن غذا حین بلع است. این مورد می تواند در قسمت فوقانی، میانی و حتی تحتانی مری اتفاق بیافتد. البته گیر کردن غذا به تنهایی نمی تواند نشانه سرطان مری باشد و در صورتی مشکوک به سرطان است که با علائم دیگری جمع شود. نکته دیگر این است که دیسفاژی (گیر کردن غذا) حالت پیش رونده دارد، یعنی بیمار بعد از چند وقت علاوه بر جامدات، مایعات را هم نمی تواند ببلعد و دچار دیسفاژی می شود حتی در مراحل پیشرفته تر آن، خوردن آب هم برایشان دشوار می شود. یکی دیگر از علائم، کاهش وزن است که اگر با دیسفاژی همراه باشد فرد مشکوک به سرطان مری است.
سرطان مری چگونه تشخیص داده میشود؟
بهترین روش و وسیله تشخیص در سرطان مری ارزیابی بیمار به وسیله آزمایش آندوسکوپی فوقانی است. بعد از آندوسکوپی فوقانی اگر ضایعه مشکوکی دیده شود، آن را نمونه برداری کرده و به آزمایشگاه ارسال می کنند و منتظر پاسخ پاتولوژی می مانند.
منبع: آسان طب