معرفی 6 مورد از اثرات کاهش میزان استروژن در زنان
هورمون استروژن اغلب در زنان وجود دارد اما مردان نیز مقدار کمی از آن را تولید خواهند کرد. کاهش میزان این هورمون در بدن منجر به برخی از مشکلات سلامتی میشود، اگرچه استروژن عمدتا با دوران بلوغ دختران و چرخه تولید مثل زنان مرتبط است اما همه چیز را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد. پایین بودن میزان استروژن میتواند به دلایل متعدد و در سنین مختلف رخ دهد. بهتر است بدانید که این هورمون به طور عمده توسط تخمدانها تولید شده و زمانی که سطح آن کم باشد، میتواند اثرات متعددی روی بدن داشته باشد. در نظر داشته باشید که زنان مبتلا به اختلالات خوردن همانند بیاشتهایی در معرض خطر بیشتری به جهت پایین بودن میزان این هورمون در بدن میباشند.
دلایل پایین بودن سطح هورمون استروژن
سطوح این هورمون به دلایل مختلفی متفاوت است، به عنوان مثال هر شرایطی که تخمدانها را تحت تاثیر قرار دهد یا باعث تخریب آنها شود، میتواند باعث کاهش سطح این هورمون در بدن گردد. مهمترین عامل خطرساز برای داشتن استروژن پایین در بدن، سن افراد میباشد. زنان با بالا رفتن سن و یا نزدیک شدن به دوران یائسگی، طبیعتا دچار کاهش میزان این هورمون خواهند شد. در حقیقت دوره کاهش سطح این هورمون چندین سال قبل از یائسگی آغاز میشود. پایین بودن میزان هورمون استروژن میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد که در این قسمت به آنها اشاره خواهیم کرد:
- نارسایی زودرس تخمدان
- شرایط مادرزادی مانند سندرم ترنر
- اختلالات تیروئید
- بیش از حد ورزش کردن
- کاهش وزن شدید
- شیمی درمانی
- عملکرد ضعیف غده هیپوفیز
- سابقه خانوادگی مشکلات هورمونی
روشهای تشخیص این مشکل هورمونی
تشخیص پایین بودن میزان استروژن اغلب با معاینه فیزیکی، بررسی تاریخچه پزشکی و علائم شروع میشود. برای تعیین سطح این هورمون در بدن پزشک ممکن است یک آزمایش خون انجام دهد، پزشک همچنین احتمال دارد آزمایشات بیشتری را برای جلوگیری از شرایط دیگری که باعث ایجاد علائم مشابه با پایین بودن میزان استروژن میشوند، توصیه کند.
منبع: آسان طب