چگونگی مراحل رشد انسان، پیش از تولد
وقتی از انسان صحبت میکنیم، صحبت از یک موجود پرتوان و قدرتمند است. اگر بخواهیم رشد را در یک جمله بسیار ساده تعریف کنیم، میتوانیم بگوییم زنجیرهای از تغییرات نسبتا پایدار از زمان لقاح تا هنگام مرگ است. درست است که رشد تا هنگام مرگ ادامه دارد اما میزان آن در طول این مدت کم و زیاد میشود. در بعضی از مراحل، میزان رشد بسیار بالاست و در بعضی مراحل به قدری افت میکند که به نزدیک صفر می رسد، اما صفر نمی شود. در این مقاله قصد داریم مرحله رشد پیش از تولد از مراحل رشد انسان را توضیح دهیم، با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.
مراحل رشد انسان
دانشمندان رشد انسان را در چهار مرحله عنوان می کنند:
- مرحله پیش از تولد
- کودکی
- نوجوانی و جوانی
- بزرگسالی
مرحله رشد پیش از تولد
مرحله رشد پیش از تولد، بسیار پیچیده است و متخصصان معتقدند که انسان هنوز نتوانسته پیچیدگی های این دوران را به طور کامل کشف کند و اطلاعات خیلی دقیقی از این مرحله در دسترس نیست. وقتی لقاح صورت می گیرد – یعنی زمانی که تخمک بارور می شود و اسپرم با تخمک درگیر می شود – 23 کروموزوم از مرد و 23 کروموزوم از زن ترکیب می شوند و یک انسان 46 کروموزومی را به وجود می آورند که این 46 کروموزوم هر کدام دارای ژن های متعددی هستند که تنها همین موضوع، منحصر به فرد بودن انسان را کاملا مشخص می کند.
مرحله رشد پیش از تولد خود به 3 قسمت تقسیم می شود:
- مرحله نو جنینی
- مرحله رویانی
- مرحله جنینی
3. مرحله جنینی
این مرحله، سومین مرحله رشد پیش از تولد به حساب می آید و شروع آن را از انتهای دومین ماه حاملگی تا هنگام تولد می دانند. شکل گیری دستگاه ها و اعضای اصلی بدن در این دوره ادامه میابد.
منبع: آسان طب