ترک پوست و راه درمان آن را بهتر بشناسیم
یکی از مشکلاتی که میتواند بر روی بدن انسان تاثیر بگذارد ترک پوست بوده که به دلایل مختلفی ایجاد میشود، کرم و لوسیونهای زیادی مدعی هستند که توانایی از بین بردن ترک پوست را دارند، برخی افراد هم ترجیح میدهند برای کاهش علائم از داروهای خانگی استفاده کنند. ترک پوست امکان دارد در دوران بلوغ، بارداری و حتی سایر دورههای رشد زودرس ایجاد شود اما در نهایت ناپدید شده و یا ممکن است برای همیشه قابل مشاهده باشد. در این مقاله قصد داریم به بررسی علائم مربوط به ترک پوست بپردازیم و همچنین در ادامه روشهایی برای درمان آن ارائه دهیم.
بررسی دلایل شکلگیری ترک پوست
پوست در حقیقت الاستیک بوده اما هنگامی که دچار شکستگی و یا اصطلاحا ترک شود، ارتباط بین دو پروتئین مهم در تشکیل پوست یعنی کلاژن و الاستیک را قطع خواهد کرد. علائم مربوط به ترک پوست همانند خطوطی ایجاد خواهد شد و گاهی وقتها با رنگ قرمز و بنفش نمایش داده میشود، البته مشکل خارش را نیز میتوان به علائم آن افزود اما باید بدانید که با گذشت زمان معمولا ناپدید خواهند شد. علائم ترک بدن معمولا در زمانهای زیر ایجاد خواهند شد:
- رشد در دوران بلوغ
- دوران بارداری
- دورههای کاهش وزن سریع و یا افزایش سریع آن
لازم به ذکر است که برخی افراد امکان دارد با استفاده از کرمها و پمادهای حاوی استروئید برای دورههای طولانی این علائم را دریافت کنند. علائم ترک پوست در طول زمان واقعا قابل توجه بوده و نکتهای که باید در نظر گرفت آن است که علائم احتمالا به طور کامل از بین نخواهد رفت. متخصصین پوست میتوانند ترتینوئین که نوعی از رتینوئید محسوب میشوند را تجویز کنند اما مطالعات نشان میدهد که این دارو میتواند تا حدی از علائم بکاهد، البته این تنها راه نبوده و متخصصین پوست میتوانند از چندین تکنیک متفاوت برای کاهش نشانهها استفاده کنند.
درمانهای خانگی و طبیعی برای ترک بدن
به گزارش مجله پزشکی آسان طب خوشبختانه برای این مشکل انواع درمانهای خانگی و طبیعی که میتوانند علائم و نشانههای ترک پوست را کاهش دهند وجود دارد و آکادمی پوست آمریکا موارد زیادی از آن را مورد بررسی قرار داده است. توجه داشته باشید کسانی که باردار هستند و یا به فرزندان خود شیر میدهند باید قبل از استفاده از درمان ترک پوست به پزشک مراجعه کرده و مشورتهای لازم را انجام دهند، شاید برای شما جای سوال باشد که دلیل این مراجعه نیست، واضح است که امکان دارد برخی از محصولات درمانی دارای مواد تشکیلدهندهای باشند که امکان آسیبرسانی به کودک وجود داشته باشد، مادهای همچون رتینول که میتواند منجر به آسیب گردد.
منبع: آسان طب