چگونگی حفظ رطوبت پوست با کرم مرطوب کننده
کرم مرطوب کننده از مشهورترین انواع کرم زیبایی بوده و هر شخصی ممکن است به طور روزانه چندین مرتبه از این محصول بهداشتی آرایشی استفاده نماید. این محصول همانطور که به وضوح از اسمش پیداست وظیفه حفظ رطوبت در سطحی ترین لایه پوست که با عنوان علمی اپیدرم شناخته میشود را بر عهده داشته و دارای فرمولاسیونی ساده یا پیچیده میباشد. یک کرم مرطوب کننده در بهترین حالت میتواند سطح رطوبت پوست را افزایش داده و به وسیله مواد روغنی موجود در آن به حفظ این رطوبت بپردازد. در این مقاله به بررسی همه جانبه کرم مرطوب کننده پرداخته و پیشنهادهایی جهت انتخاب محصولی مناسب خواهیم نمود.
کرم مرطوب کننده به چه دلیل استفاده میشود؟
همانطور که گفتیم کرم مرطوب کننده جهت حفظ یا تامین رطوبت در سطح پوست استفاده می شود. بنابراین به خوبی پیداست که مشکل خشکی پوست به وسیله کرم مرطوب کننده تا حد بسیار زیادی رفع شده و می تواند کنترل شود. یعنی می تواند رطوبت را به پوست رسانده و یا مانع از دست رفتن رطوبت در پوست صورت و دستهای ما باشد. به همین دلیل افرادی که از مشکل خشکی پوست رنج می برند باید بیشتر از این محصول استفاده نمایند. از طرفی یک محصول مشابه که میزان آب موجود در آن از مواد روغنی بیشتر بوده و با عنوان لوسیون بدن شناخته می شود نیز می تواند رطوبت را در پوست نواحی مختلف بدن احیاء کرده و شفافیت و درخشندگی را به پوست باز گرداند.
انواع مختلفی از کرم مرطوب کننده موجود می باشد که با توجه به نوع پوست ما ساخته شده و می تواند به سه زیر مجموعه مناسب برای پوست های خشک، چرب یا معمولی طبقه بندی شود. میزان رطوبت یا مواد مغذی در هر یک از این زیرمجموعه ها متفاوت بوده و متناسب با خشکی یا چربی بیش از حد پوست طراحی و ساخته می شود. امروزه در کرم های مرطوب کننده علاوه بر رطوبت یا چربی مناسب، عناصری که جهت تغذیه پوست می توانند موثر باشند نیز در مواد تشکیل دهنده آن موجود می باشد. حفظ رطوبت در پوست به قدری مهم است که می تواند میزان چین و چروک ها را در پوست کاهش داده و یا در صورت فقدان رطوبت کافی باعث افزایش چروک های کاذب در سطح پوست شود. بنابراین استفاده از کرم مرطوب کننده یکی از ضروری ترین بخش های مراقبت روزانه از پوست محسوب می شود.
ترکیبات کرم مرطوب کننده چیست؟
یکی از موثرترین و معروف ترین موادی که از حدود صد سال پیش تاکنون مصرف آن متداول بوده، وازلین می باشد که در اغلب انواع کرم مرطوب کننده استفاده شده و می تواند بدون بستن منافذ پوست به حفظ رطوبت در آن کمک شایانی نماید. اما به دلیل ایجاد حالتی فوق العاده براق در پوست، چندان محبوب نبوده و به همین دلیل محققان همواره در جستجوی جایگزینی مناسب برای آن بوده اند. این ماده و مواد مشابه به تنهایی حاوی آب نیستند و به همین دلیل بهتر است که بلافاصله پس از شستشوی دست ها یا صورت که همچنان مرطوب هستند استفاده شوند. در ادامه به بررسی مواد تشکیل دهنده یک کرم مرطوب کننده خواهیم پرداخت.
منبع: آسان طب