بوتاکس و عوارض احتمالی آن که باید بدانید
با وجود محبوبیت فراوان بوتاکس و رواج آن در بسیاری از کشورها، شاید کمتر کسی باشد که اطلاعات کافی درباره بوتاکس و عوارض آن داشته و با تمامی کاربردهای آن آشنا باشد. همه ما میدانیم که بوتاکس یک نوع سم با عنوان بوتولینوم است که در صورت تزریق در نواحی خاصی از پوست، سبب فلج عضلات ناحیه مذکور شده و بدین ترتیب میتواند تاثیری چشمگیر در کاهش چین و چروکها داشته باشد. در این مقاله به بررسی همه جانبه موضوع بوتاکس و عوارض آن پرداخته و با هم مروری بر نکات مهم پیرامون این موضوع خواهیم داشت.
آشنایی مقدماتی با بوتاکس و عوارض
همانطور که گفته شد بوتاکس ماده ای سمی با عنوان بوتولینوم می باشد که طبق تشخیص پزشک پوست و در نواحی از پوست که قابلیت تحرک فراوان داشته تزریق شده و بدین ترتیب عضلات نواحی مذکور را برای مدت زمانی محدود بین 3 الی 6 ماه، فلج خواهد نمود. این نواحی متحرک معمولا شامل خطوط اخم، خطوط خنده، چروک های اطراف چشم، خطوط افقی پیشانی و… می باشند. با فلج شدن موقت عضلات این ناحیه، فشارات اسپاسم از بین رفته و چین و چروک ها کاهش خواهند یافت. بدین ترتیب ظاهری جوان تر و شاداب تر در پوست صورت ایجاد شده و فرصتی جهت رفع چین های عمیق پوستی به دست خواهد آمد. البته موضوع فلج موقت عضلات مذکور ممکن است برای برخی افراد مانند هنرپیشه های سینما و افرادی که نشان دادن حالات مختلف چهره برای آنها بسیار مهم است ترسناک به نظر بیاید اما همانطور که گفته شد این مسئله کاملا موقت بوده و پس از نهایتا 6 ماه، به حالت اولیه باز خواهد گشت. به همین دلیل است که تزریق بوتاکس دارای بیشترین محبوبیت در بین طرفداران عمل های زیبایی سرپایی در سراسر دنیا می باشد.
چگونگی تاثیر بوتاکس و عوارض آن
ماهیچه ها در بدن انسان برای تحرک، از اعصاب دستور می گیرند. این سری از دستورات توسط ماده ای شیمیایی موسوم به استیل کولین به عضلات خواهد رسید. ماده بوتاکس از ترشح ماده شیمیایی استیل کولن جلوگیری نموده و در نتیجه ماهیچه ها نمی توانند منقبض شوند. بدین ترتیب تزریق بوتاکس در نواحی شرح داده شده باعث عدم تحرک و انقباض ماهیچه ها شده و این عدم تحرک برای مدت 3 الی 6 ماه در این نواحی ثابت باقی می ماند. بدین ترتیب موجب صاف شدن پوست و کاهش چین و چروک ها خواهد شد به شرطی که در دوزهای کنترل شده و توسط پزشکان حاذق پوست انجام شود. در غیر اینصورت ممکن است عوارضی را در نواحی تزریق شده ایجاد نماید.
منبع: آسان طب