روان شناسی میکاپ و ریشهیابی تمایل انسان به آرایش
شاید موضوعی با عنوان روان شناسی میکاپ برای بسیاری از افراد عجیب بوده و آن را امری بدون اهمیت قلمداد نمایند اما پرداختن به این مسئله و ریشهیابی میل افراطی برخی افراد در این رابطه، ما را با موضوعی به نام اعتیاد آرایشی آشنا میسازد که نشان از عارضهای عمیق در درون انسان داشته و یافتن دلایل این افراط و چگونگی تعدیل و درمان کردن این عارضه نیاز به یک خودکاوی عمیق دارد. در این مقاله به بررسی موضوع روان شناسی میکاپ پرداخته و دلایل ترغیب انسان به آرایش ظاهر خویش را در زندگی شخصی و اجتماعی به تفصیل بیان مینمائیم.
نکات مهم در روان شناسی میکاپ
علم روانشناسی مبنی بر بررسی رفتار انسانی و همچنین فرایندهای روانی آدمی می باشد که جهت چگونگی یافتن ارتباطی میان این دو، از چهار اصل استفاده می شود. این 4 اصل به این ترتیب تعریف می شوند:
1. توصیفات و تعاریف: که اشاره به آگاهی از رفتار و حالات ظاهری انسان و همچنین فرایندهای مخفی روانی او داشته و به تشریح چیستی و چگونگی این موارد می پردازد.
2. تعبیر و تفسیر: که به بیان و روشن سازی چرایی رفتار و فرایند روانی انسان پرداخته و توجهات را به رابطه میان این دو جلب می نماید.
تعریف صحیح میکاپ چیست؟
معنای لغوی میکاپ یعنی ساختار، ترکیب، ماهیت و در اصطلاح آرایشی به معنای آرایش صورت، گریم و تنظیم و ترکیب سازی عناصر زیبایی ظاهری و استفاده از آنها در صورت و لباس است به منظور ایجاد هر چه بیشتر زیبایی بصری در مجموعه آراستگی استایل افراد که به شکلی تعریف شده مورد استفاده قرار می گیرد. در یک میکاپ صحیح باید نسبت به حفظ زیبایی طبیعی افراد حساس و متعهد بوده و از ایجاد هرگونه تغییراتی که منجر به دگرگونی کامل صورت و استایل افراد که مغایرت با چهره و شخصیت واقعی او داشته پرهیز شود.
منبع: آسان طب