بهبودی و سلامتی

سلامتی شما هدف ماست

بهبودی و سلامتی

سلامتی شما هدف ماست

خونریزی چشم بر اثر دیابت و درمان آن

جمعه, ۱۱ اسفند ۱۳۹۶، ۱۰:۱۵ ب.ظ | Dr bahar | ۰ نظر

خونریزی چشم وضعیتی است که رگهای خونی در داخل چشم پاره می شوند و خونریزی میکنند، پلاکت های قرمز روی سفیدی چشم، در شبکیه یا بین شبکیه و لنز قرار می گیرند. دیابت، فشار خون بالا، فشار زیاد چشم و ضربه چشم برخی از عوامل است که می تواند باعث خونریزی چشم شود. خونریزی چشم اغلب بدون علت است و گاهی اوقات می تواند از حوادث روزمره، مانند عطسه، سرفه، و یا مالش چشم باشد گاهی اوقات یک اختلال خونریزی یا عفونت می تواند منجر به خونریزی چشم شود. در صورتی که ناگهان خون در داخل چشم خود مشاهده کردید سعی کنید آرام باشید چون خون قابل مشاهده در چشم غالبا در طی هفت روز به آرامی دوباره جذب می شود. در ادامه شما را با انواع خونریزی چشم بر اثر دیابت آشنا میکنیم و با ارائه راهکارهایی سعی در پیشگیری و درمان این نوع بیماری داریم.

خونریزی چشم

دیابت و خونریزی چشم

رتینوپاتی دیابتی ((Diabetic retinopathy (DR) چیست؟ رتینوپاتی دیابتی که به عنوان بیماری چشم دیابتی شناخته میشود زمانی رخ می دهد که تغییرات در سطح قند خون باعث تغییر و آسیب در رگ های خونی شبکیه شده و موجب اختلال در بینایی فرد میشود این بیماری شایع ترین علت از دست دادن بینایی در افراد مبتلا به دیابت است، دیابت می تواند بر روی عروق خونی در چشم شما تأثیر بگذارد و موجب تضعیف آن شود. گردش خون ضعیف در عروق شبکیه می تواند این مشکلات را ایجاد کند. رتینوپاتی دیابتی اگر درمان نشود خطر نابیناییی را افزایش میدهد، این نوع خونریزی چشم با افزایش سن و افزایش قند و فشار خون رو به گسترش است و عروق خونی کوچک داخل شبکیه را آسیب میرساند و شبکیه چشم مسدود شده که این امر ممکن است باعث خونریزی حادتر چشم، انحراف و حتی تورم شبکیه شود. سطح بالای گلوکز خون می تواند به روش های مختلف به عروق خونی در چشم شما آسیب برساند.

علائم معمول رتینوپاتی که باید مورد توجه قرار گیرند عبارتند از:

  • لکه های چشم
  • نقاط سیاه در جلوی چشم
  • تغییرات ناگهانی در بینایی، تاری دید
  • دید دوگانه
  • چشم درد

مراحل رتینوپاتی دیابتی چیست؟

خونریزی چشم

رتینوپاتی دیابتی به رتینوپاتی دیابتی غیر پرولیفراتیو و رتینوپاتی پرولیفراتیو طبقه بندی میشود. گاهی پس از 20 سال دیابت، اکثر افراد مبتلا به دیابت نشانه هایی از عدم ابتلا به رتینوپاتی دیابتی غیر پرولیفراتیو را نشان می دهند که عمدتا خطرناک نیست، رتینوپاتی پرولیفراتیو دیابتی، یک مرحله جدیتر و خطرناک تر از رتینوپاتی است و خطر بیشتری از خونریزی را در مرکز چشم ایجاد میکند و به شبکیه چشم آسیب شدیتری وارد میکند و شبکیه از عقب چشم جدا شده که در این صورت منجر به از دست رفتن دید و حتی کوری می شود، در این مرحله عروق خونی غیرطبیعی روی سطح شبکیه رشد می کنند، تقریبا بیست درصد از افرادی که دیابت دارند ممکن است دچار رتینوپاتی پرولیفراتیو شوند، اگر رتینوپاتی پرولیفراتیو به طور منظم تحت نظارت و درمان قرار گیرد، گسترش آن ممکن است محدود شود و از آسیب شدیدتر جلوگیری شود. همچنین سطوح مختلف رتینوپاتی دیابتی غیر پرولیفراتیک وجود دارد که پزشک چشم شما، می تواند شناسایی کند. در رتینوپاتی دیابتی غیر پرولیفراتیک، افزایش قندخون میتواند باعث آسیب به عروق خونی در شبکیه شود. بنابراین طبق مطالب گفته شده رتینوپاتی دیابتی داراری عوارض خونریزی زجاجیه چشم (زجاجیه ماده ژله مانند وسط چشم است)، جدا شدن شبکیه چشم، آب سیاه یا گلوکوم و متاسفانه از دست دادن بینایی را میتواند همراه داشته باشد بنابراین به توصیه هایی که در ادامه به شما عرض میکنیم عمل کرده تا از بروز این عوارض پیشگیری شود.

منبع: دکتر طب

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی