کیست سینه و پیشگیری از سرطان سینه
کیست سینه یک کیسه پر از مایع است که در داخل سینه قرار دارد، سینه ممکن است یک یا چند کیست داشته باشد. کیست ها اغلب به عنوان توده های گرد یا بیضی شکل وجود دارند، کیست های سینه ممکن است دردناک باشد و در یک یا هر دو سینه ایجاد شود، کیست سینه گاهی اوقات ممکن است نگران کننده باشد اما معمولا خوش خیم هستند، گرچه ممکن است در هر سنی ایجاد شود اما در زنان بالای 35 سال رایج است. کیست های سینه بسیار شایع هستند و در حدود یک سوم خانم های بین 35 تا 50 ساله رخ می دهند، هر چند شیوع کیست های سینه و سرطان سینه در زنان نسبت به مردان بیشتر است اما گاهی مردها هم دچار کیست و سرطان سینه میشوند که در مردان بالاتر از سن شصت سال رخ میدهد، درد و تورم معمولا در نیمه دوم چرخه قاعدگی یا در دوران بارداری بدتر میشود، کیست های پستان نباید با “کیست های شیری” (گالاکتوسل) که معمولا در هنگام شیردهی ظاهر می شود اشتباه گرفته شود، کیست های سینه ممکن است نرم و یا سفت و در هر اندازه ای باشند و از چند میلیمتر تا چند سانتیمتر متغیر هستند.
علائم کیست سینه
کیست سینه (به انگلیسی: Breast Cyst) در اغلب موارد دارای علائم زیر است:
- وجود تورم بر روی سینه، توده در داخل سینه تشکیل میشود و سینه های شما ممکن است احساس سنگینی داشته باشد، گاهی اوقات تغییرات هورمونی هم می تواند موجب تورم شود، اما اگر همچنان ادامه یابد، حتما باید نزد پزشک بروید.
- بزرگ و یا کوچک شدن سایز سینه، تغییر ناگهانی اندازه سینه می تواند نشانه عفونت، توده و یا کیست باشد.
- ترشح نوک سینه، که ممکن است زرد، قهوه ای مایل به قرمز یا قهوه ای تیره باشد.
- درد سینه یا حساسیت به لمس در ناحیه ای که کیست وجود دارد که این درد ممکن است به زیر بغل، بازو و شانه هم گسترش یابد، توجه داشته باشید که درد سینه علت های مختلفی میتواند داشته باشد مانند: عفونت سینه مخصوصا در دوران شیردهی، سابقه جراحی سینه، داروهای هورمونی و ضد افسردگی، مصرف سیگار. تغییرات هورمونی باعث افزایش حساسیت به بافت سینه می شود که می تواند باعث درد شود.
کیست سینه در بارداری
اغلب توده های پستان و توده های فیبروکیستیک که در دوران بارداری تشخیص داده می شوند، معمولا خوش خیم هستند و جای نگرانی نیست، حتی ممکن است توده های خوش خیم در طول دوران باداری کوچک شوند، اگر چه نادر است اما احتمال ابتلا به سرطان سینه نیز باید در نظر گرفته شود تا از تاخیر در تشخیص جلوگیری شود. در صورت وجود کیست های فیبروکیستیک شما میتوانید باردار شوید و استرس نداشته باشید اما بعد از بارداری در صورت درد در ناحیه سینه تحت نظر پزشک ویتامین E و ویتامین های گروه B را میتوانید مصرف کنید، هر چند تغییر هورمون های بدن زمینه ساز کیست سینه میشود و بیماری را تشدید میکند اما طی تحقیقات انجام شده بارداری و تغییرات فیبروکیستیک ایجاد سرطان نمیکند.
این مقاله از سایت آسان طب به شما هشدار میدهد قبل از بارداری حتما سینه های خود را تحت نظر پزشک مورد معاینه قرار دهید تا در صورت ابتلا به سرطان سینه از بارداری ممانعت به عمل آید چون برخی از درمان های سرطان سینه برای جنین میتواند مضر باشد و همچنین بعد از بارداری چون سینه ها متراکم تر و بزرگتر میشوند تشخیص توده غیر طبیعی سخت تر میشود.
منبع: آسان طب